P. U. H. „DOMINIK”

Jesteśmy  rodzinną firmą z Warmii i Mazur, która łączy w sobie naturę ,tradycję i jakość . Od 1997 roku specjalizujemy  się w produkcji kapusty kiszonej, ogórka kiszonego, surówek i przetworów warzywnych . Surowiec do produkcji pozyskujemy z  własnych pól uprawnych o powierzchni  ok. 1300 ha,  które znajdują się na terenie tzw. Zielonych Płuc Polski,  w sąsiedztwie jezior, lasów i  rezerwatów przyrody. Stosujemy własne receptury i   tradycyjne metody produkcyjne przekazywane z pokolenia na pokolenie. Posiadamy liczne certyfikaty i systemy jakości. Dzięki naszej pasji i zaangażowaniu dostarczamy klientom produkty wysokiej jakości.

NATURA I ZDROWIE

W trosce o zdrowie i harmonię z naturą stosujemy organiczne metody upraw naszych surowców.

Naszym priorytetem jest zapewnienie klientom świeżych i zdrowych produktów. Dlatego korzystamy z własnych surowców, które rosną  na czystych glebach Warmii i Mazur w otoczeniu jezior i rezerwatów. Stosujemy organiczne środki uprawy roślin, aby zminimalizować  negatywny wpływ chemicznych środków na nasze produkty  a w konsekwencji zdrowie konsumenta.

Wytwarzane przez nas produkty określa się mianem superfoods co oznacza żywność funkcjonalną, która przejawia się szerokim działaniem na ludzki organizm. Współczesna medycyna przekonuje, iż kiszonki to doskonała profilaktyka w wielu chorobach. W naszych produktach sympatycy znajdują zdrową i przede wszystkim smaczną alternatywę. Szczególnie  zalecamy spożywanie kiszonek w okresie jesienno- zimowym. Produkty bogate są w witaminy i kwas mlekowy,  są niskokaloryczne.

JAKOŚĆ

Dążymy do najwyższych standardów jakości, czego dowodem są liczne certyfikaty i systemy.

Wysoka jakość i doskonałe walory smakowe naszych  wyrobów to wynik  naturalnych procesów fermentacji a także świeżych i wyselekcjonowanych  warzyw pochodzących z własnych pól uprawnych o powierzchni ponad 1300 ha. To również  wdrożony międzynarodowy system Globalgap, który zapewnia bezpieczeństwo żywności dla pierwotnej produkcji rolnej. Firma  posiada liczne certyfikaty jak wymieniony GLOBALGAP, certyfikat Zgodny z Artykułem 35 Ustawy 1 Rozporządzenia (UE )2018/848w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych,  certyfikat  zintegrowanego systemu zarządzania jakością  BRC,  certyfikat systemu „Jakość Tradycja”, a także certyfikat Najwyższa Jakość, które są potwierdzeniem naszych starań w tworzeniu doskonałych produktów. W trosce o to aby  nasze wyroby zawsze  były smaczne i bezpieczne dla naszych konsumentów,  budujemy nowoczesną  kwaszarnię , która będzie jedną z niewielu w Europie.

TRADYCJA

Przekazujemy wartości od pokoleń, tworząc nasze produkty poprzez naturalny proces kiszenia.

Firma powstała z przekształcenia gospodarstwa rolnego o tym samym profilu produkcji. Od czterech pokoleń podtrzymujemy tradycję rodzinną, która jest przekazywana z ojca na syna. Kapustę i ogórki kisimy naturalną metodą wykorzystując nasze sprawdzone receptury oraz surowiec pochodzący z własnej uprawy. Dzięki temu, możemy zapewnić naszym klientom nie tylko niepowtarzalny smak, ale także przyjemność korzystania z produktów, które zostały stworzone z pasją i pełnym szacunkiem dla tradycji naszej rodziny.

Dostarczymy najlepsze produkty do Twojego sklepu

Zakład działa zgodnie z systemem

jakości i bezpieczeństwa
żywności HACCAP

Posiadamy własne, bardzo duże zaplecze

produkcyjne
i magazynowe

Dysponujemy własną

bazą transportową
i centrami dystrybucji

Działamy pod stałym nadzorem

Laboratorium Higieny
Żywności i Żywienia

Kontakt

Mierzyn 17, 13-334 Łąkorz

Kontakt